Riquesa gastronòmica

El poble disposa de diversos projecte que fomenten el consum de productes de proximitat. Recentment s’ha posat en marxa una cooperativa de consum que distribueix entre les persones que en són sòcies aliments produïts i collits a l’entorn del municipi.

Al jaciment arqueològic de la cova de Can Sadurní es van localitzar, fa uns anys, les restes d’elaboració de cervesa més antigues d’Europa, datades del 4.300 aC. És per això que el poble s’ha bolcat a promoure el consum de cervesa artesana amb la Fira de la cervesa artesana de Begues, que es va començar a celebrar el 2013 i que gaudeix d’un públic ampli provinent tant de Catalunya com d’altres parts de l’Estat. A més, productors locals han creat cerveses inspirades en les restes trobades al jaciment de Can Sadurní.

Alguns dels altres productes de proximitat que es poden trobar a Begues són la mel artesana, de la qual es fa difusió a través de l’associació Apicultors Ecològics Associats de Catalunya, o les cireres naturals i lliures d’additius químics del projecte “Apadrina cireres”, que han tirat endavant uns pagesos del municipi.